Tervetuloa ase- ja militariakeräilyn maailmaan

Asekeräilyllä tarkoitetaan luvanvaraisten ampuma-aseiden ja patruunoiden laillista keräilyharrastusta ja keräilytarkoitukseen luvitetuilla historiallisilla aseilla ampumista harrastus-, kilpailu- ja näytöstarkoituksessa. Asekeräilyluvat myöntää Poliisihallitus hakemuksen ja paikallispoliisin lausunnon perusteella.

Suomen Asehistoriallinen Seura on kansallinen keräilijäjärjestö, joka hyväksyy jäsenikseen asehistorian harrastajia ja yhdistyksiä hakemuksen ja suositusten perusteella.

Jäseneltä ei edellytetä asekeräilylupaa.
Asekeräilylupaa haettaessa poliisiviranomainen laittaa paljon painoa keräilijäyhdistyksen jäsenyydelle. Jäsen voi halutessaan saada opastusta myös hakemuksen laatimiseen.
Seuralla on aseliiketoimintaluvat ja myymme provisiolla huutokaupoissamme niin luvanvaraisia aseita kuin muutakin teemaan kuuluvaa keräilytavaraa.
SAHS:n keskeisimpiä tehtäviä on aseharrastajien edunvalvonta. SAHS edustaa Suomea Euroopan asekeräilijöiden edunvalvontajärjestössä FESACissa.

Tulevat tapahtumat

Pohjanmaan museo: "Jääkärit" -näyttely

06.10.2017 - 28.05.2018
Jääkäriliikkeen historiaa sekä vuosien 1917–1918 tapahtumia Vaasan ja Pohjanmaan näkökulmasta esittelevä näyttely

Ase-lehti 6/2017 on myynnissä

15.12.2017 - 15.02.2018
Testit Colt Dragoon, Glock 22lr, SRA:han pistooli- ja kivääriuutuus Balkanilta ym.

Arma Ulea -asemessut Oulussa

20.01.2018
Oulun hotellikortteli, Linnankatu 7, tapahtumapaikkana klo 10-16.

Ase- ja militariamessut sunnuntaina Myllykoskella

28.01.2018
Messut Seuratalossa klo 10-16, Teemu Keskisarja esitelmöi vapaussodasta

Asehuutokauppa 29.1.2018 Riihimäellä

29.01.2018
Poliisihallituksen asehallinnon asehuutokauppa Riihimäellä

Tamarms 2018 - esittelemme huutokauppakohteita

18.02.2018
Talven suurimmat asemessut Tampereella

Jääkärien satavuotisjuhlallisuudet Vaasassa

23.02.2018 - 25.02.2018
Monipuolinen ohjelma alkaa jo Liepajassa 13.2.2018

Jääkäreiden Vaasaan saapumisen 100-vuotispäivä –yleisötapahtuma Pohjanmaan museossa

25.02.2018
"Jääkärit" -näyttelyyn liittyvä yleisötapahtuma Pohjanmaan museossa

SAHS huutokauppa Ikaalisissa

10.03.2018
Ase- ja keräilytavarahuutokauppa tutussa paikassa

"Miksi käsityksemme jääkärihistoriasta elää ja muuttuu?"

28.04.2018
"Jääkärit" -näyttelyn luento, FT, professori Matti Lackman

"Mitä jääkäriliikkeelle tapahtui sisällissodan jälkeen?"

19.05.2018
"Jääkärit" -näyttelyn luento, FT, tutkija Seija-Leena Nevala

Radiorompepäivä Petäjävedellä

26.05.2018
Antiikkielektroniikan kirpputoritapahtuma Radio- ja puhelinmuseolla

Gun Show Ikaalisten kylpylässä

01.09.2018
Vuoden tärkeimmät ase- ja keräilymessut

SAHS järjesti museo- ja viranomaistapaamisen

21.12.2017

Museoiden ja asekeräilijöiden aseluetteloiden vuoden siirtymäaika on jo alkanut, ohjeita odotetaan tammikuussa

1.12.2017 voimaan astunut laki käynnisti vuoden siirtymäajan asetiedostoluville. Sisäministeriön neuvotteleva virkamies Mika Koponen lupaili museotoimijoiden ja ministeriön tapaamisessa olla yhteydessä Poliisihallitukseen, että saataisiin ohjetta ja todennäköisesti valmista lomaketta, jolla tietojen siirtoa helpotettaisiin. Tämä voisi mahdollisesti olla tammikuussa. Runkona olisi tietysti poliisilla olemassa oleva aseluettelo. Tiedostoaseiden osalta siirtymäaika kannattaa ehdottomasti hyödyntää, koska siirtymäaikana toiminta on maksutonta.

Tapaaminen pidettiin keskiviikkona 20.12. Suomen Asemuseolla. Kuvassa Kimmo Levä ja Mika Koponen (oik).

- Joudumme järjestämään koulutustilaisuuksia asian tiimoilta, Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä kommentoi lisäten, että varovasti arvioiden 150 museossa on aseita. Museoviraston kehittämisjohtaja Pirjo Hamari myötäili kiireellistä koulutustarvetta.
- Kun aselain ja henkilötietolain muutokset osuvat päällekkäin, museoilla riittää nyt kuormitusta, Levä summaa museoalan kuumimmat ongelmat.

Ampuma-aseita yritetään hankkia asekeräilijöiltä petoksilla!

21.12.2017

Poliisihallituksen asehallinnon tiedote 21.12.2017:

Poliisin tietoon on tullut uusi rikostapa, jolla ampuma-aseita hankitaan lain vastaisesti. Poliisilla on ollut esitutkinnassa tapauksia, joissa ampuma-aseita on myyty etäkauppana ja aseiden myyjää on kaupanteossa erehdytetty.  Näissä kaupoissa aseet on saatu haltuun vilpillisesti, väärennetyillä aseen hankkimiseen oikeuttavilla luvilla tai väärissä käsissä olleella ase-elinkeinoluvan kopiolla. Tuorein tapaus on petos, joka kuitenkin epäonnistui. Toistaiseksi tuntematon henkilö esiintyi asekauppiaana ja osti asekeräilijältä useita aseita.

Vapaaehtoistyötä tarjolla

12.11.2017

Etsimme jäsenistöstämme auttavia käsiä mm. seuraavia asioita silmällä pitäen

• Avustushakemukset
  • Ulkoasu-uudistus
  • Hallitustyöskentely

Tarkemmat kuvaukset löytyvät...

SAHS ministeri Terhon vieraana

03.11.2017

Torstai 3.11. alkoi osallistumisella sisäministeriön kuulemistilaisuuteen aselain muutoksesta. Tätä seurasi iltapäivällä Eurooppa-, kulttuuri ja urheiluministeri Sampo Terhon tapaaminen. SAHS:a edustivat everstiluutnantti evp. Kalle Seppälä (kuvassa vasemmalla), Suomen Asemuseon johtaja Heikki Pohjolainen ja seuran puheenjohtaja Esa Salldén. Tapaamisessa tuotiin esille huoli asekeräilyn ja asemuseotoiminnan tulevaisuudesta.

Syksyn huutokaupan toteutuneet vasarahinnat julkaistu

04.09.2017

Suomen Asehistoriallisen Seuran syksyn 2017 huutokauppa pidettiin Ikaalisten kylpylässä.

Huutokaupan toteutuneet vasarahinnat on nyt julkaistu, ja löytyvät huutokauppasivuiltamme.

Gunshow #35, 2.9.2017, Ikaalisten kylpylä

02.09.2017